На 9 и 10 юли /събота и неделя/ в

...
     На 9 и 10 юли /събота и неделя/ в
Коментари Харесай

ХIV Национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“ Русе 2022 г

     На 9 и 10 юли /събота и неделя/ в Доходното здание ще се организира ХIV Национален фолклорен конкурс „ Дунавски славеи “ Русе 2022 година

Той се провежда от Общинския детски център за просвета и изкуство и е за реализатори на национална музика – артисти и инструменталисти. Над 400 участници ще се изявят в двата конкурсни дни.

Участниците се разделят на самостоятелни реализатори, вокални и инструментални групи, национални хорове, оркестри и ансамбли, а във възрастовите групи и в три категории – фенове, паралелки с разширено проучване на фолклор и музикални учебни заведения.

Председател на професионалното жури още веднъж е акад. проф. Милчо Василев от АМТИИ – гр. Пловдив, а членове: Сашка Ченкова – учител в Националното учебно заведение за фолклор „ Филип Кутев “ в гр. Котел и в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “ и обичаната национална певица Румяна Попова, която с изключение на в оценяването на участниците, ще зарадва публиката със свои осъществявания по време на церемония концерта на състезанието.

Входът за всички фенове е безвъзмезден.

Конкурсът е включен в националния календар на Министерството на културата, а към този момент пета поредна година и в Националната стратегия за ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Това дава опция класиралите се на I, II и III място от трета възрастова група от самостоятелните реализатори да бъдат подтиквани с 12-месечна стипендия.

Програма на състезанието:

9 юли /събота/

12:30 ч., Доходно здание

Начало на първи конкурсен ден

10 юли /неделя/

10:00 ч., Доходно здание

Начало на втори конкурсен ден

18:00 ч. – Гала-концерт и награждаване на първенците
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР